Farsangi fánksütés a februári háztartási praktikák alkalmon

„ITT A FARSANG, SÜL A FÁNK!” HÁZTARTÁSI PRAKTIKÁK 2019. FEBRUÁR 19.A farsangi időszak legjellegzetesebb édessége a fánk, melynek többféle változata létezik.A február 19-i Háztartási Praktikák foglalkozássorozaton háromféle, könnyen elkészíthető fánk került terítékre: a különleges, az egyszerűen tökéletes, és a klasszikus.Az Ízőrzők és a Gasztroangyal műsorából is ismert különleges „kitolós-fánkot”, Koleszár Ferencné mutatta be. Az egyszerű, de rendkívül finom túrófánkot Tibai Eszter készítette el. Az elmaradhatatlan, klasszikus csörögefánkkal Tófalusiné Ádám Erzsébet koronázta meg az estét.Fánksütés közben a farsangi népszokásokat is felelevenítettük Csipszer János közreműködésével.